Hur man enkelt får mer rörelse i vardagen

Om du har svårt att få in tillräckligt med motion, oroa dig inte, du är inte ensam. Många människor tycker att det är svårt att få in tid för träning, särskilt om de har ett hektiskt arbete eller en familj. Men det finns många sätt att få in mer rörelse i vardagen, utan att behöva gå till gymmet eller ta upp en ny hobby.

 

Här är några tips som hjälper dig att komma igång:

 

1) Försök att ta trapporna i stället för hissen. Om du till exempel jobbar på femte våningen kan du prova att gå uppför trapporna i stället för att ta hissen. Det kanske inte verkar så mycket, men med tiden kommer de extra stegen att räknas upp.

 

2) Gå när du kan. Om du väntar på att ditt kaffe ska bryggas eller på att din vän ska dyka upp, varför inte börja gå runt? Några minuters promenad varje dag kan göra stor skillnad när det gäller din allmänna kondition.

 

3) Ta pauser under dagen. Om du har ett skrivbordsjobb kan du försöka resa dig upp och röra på dig ungefär varje timme. Även en snabb promenad runt kontoret kan hjälpa till att få upp pulsen och förbättra din energinivå.

 

4) Lek med dina barn. Oavsett om ni leker tagg eller tar en promenad runt kvarteret är lek med dina barn ett bra sätt att få lite motion utan att du ens inser det. Du kommer inte bara att få lite kvalitetstid med dina små, utan du kommer också att förbränna några kalorier i processen!

5) Utnyttja tekniken. Det finns numera mängder av telefonappar och webbplatser som kan hjälpa dig att hålla koll på hur mycket motion du får varje dag. Detta kan vara till stor hjälp om du försöker öka den mängd aktivitet du gör varje vecka. Hitta mer inspiration här.