New Balance 550: En retroklassiker som fortfarande är i stil

Det finns så många nya sneakers som släpps varje dag att det kan vara en utmaning att hålla reda på dem alla. Så om du letar efter ett par klassiska skor att lägga till i din garderob har vi allt du behöver. New Balance 550 är en av de sällsynta sneakers som är lika snygg idag som den var när den först släpptes på 1980-talet. Den här gamla sneakern har alla element som en retrotrendeter har, men med moderna detaljer och material för överlägsen komfort och prestanda. Vi tar dig igenom allt du behöver veta om den här pålitliga gamla sneakern i den här artikeln.

Vad du bör tänka på när du köper en New Balance 550

Det finns några saker att tänka på när du köper ett par New Balance 550. Först och främst är det en vintage sneaker, så se till att du köper från en välrenommerad säljare. Se också till att du köper rätt modell. New Balance 550 finns i två olika modeller: New Balance 550 och New Balance 574. Det finns subtila skillnader mellan de två modellerna, så se till att du köper den du vill ha. De här sneakersen går lite större, så om du bär en halvstorlek kanske du vill välja en mindre storlek. Om du ligger mellan olika storlekar rekommenderar vi att du väljer det mindre alternativet. Om du köper New Balance 550s online, se till att webbplatsen har en bra returpolicy om de inte passar rätt.

Varför New Balance 550 fortfarande är en ikon

New Balance 550 har varit en kultklassiker sedan den först släpptes på 1980-talet. Den här klassiska retrosneakern är en sann sneakerhead-hackelvara och kan ses på fötter runt om i världen. Dess bekväma, rena design i kombination med dess rika historia och begränsade återutgivningar gör den till en ikonisk sneaker som kan bäras med nästan vad som helst vid nästan alla tillfällen. Det finns några anledningar till varför New Balance 550 har en sådan hängiven fanskara. För det första är materialen och konstruktionen verkligen hållbara, vilket innebär att dessa sneakers kommer att hålla länge. För det andra finns New Balance 550 i en mängd olika färger och stilar, så det finns ett par för alla. Och slutligen är New Balance 550 en mycket prisvärd sneaker, vilket innebär att du kan skaffa ett par utan att bryta banken.

Retroskies är på frammarsch

Retro-sneakers är helt på modet nuförtiden, och New Balance 550 är en av de mest ikoniska retro-sneakers som någonsin har släppts. Under de senaste åren har retro-sneakers kommit att dominera sneakerlandskapet, med nya versioner av gamla klassiker som släpps regelbundet. Ett av de första tecknen på att retrosaker var den nya normen var lanseringen av New Balance 998. Denna sneaker, som är en modern version av den klassiska New Balance 998-modellen, var en av de första retros som verkligen utlöste en trend i sneakersamhället. Trenden tog fart under 2017, när Nike släppte en massa retromodeller, bland annat Air Max 97 och Air Force 1. Sedan dess har retrosläppen blivit alltmer frekventa, och sneakerheads behöver aldrig gå för länge utan en ny retrosläpp.

Skillnader mellan New Balance 500 och 550

Det finns några viktiga skillnader mellan New Balance 574 och New Balance 550. 550:an består av en mängd olika tyger, inklusive mocka och mesh, medan 574:an mestadels består av syntetiska material. 550 är lättare i vikt, har lite mer stöd, har en lägre mellansula och har ett mer öppet nät än 574. 574 har också ett större urval av färger och mönster tillgängliga, och 550 finns endast i utvalda New Balance-butiker. Det finns också några mindre konstruktionsskillnader mellan de två modellerna, men för det mesta är de ganska lika sneakers.

Hur man upptäcker en falsk New Balance 550

Som med alla produkter med hög efterfrågan finns det många förfalskningar som säljs på nätet, så se till att du vet vad du ska titta efter när du köper ett par New Balance 550. Om priset verkar för bra för att vara sant är det förmodligen så. Det enda stället att få tag på äkta New Balance 550s är på New Balances officiella webbplats och i utvalda avancerade sneakerbutiker. På designen på insidan av sneakerns tunga ska det stå “made in the USA”, och etiketten på baksidan av hälen ska ha en New Balance-logotyp. Om förpackningen inte ser rätt ut ska du inte köpa den. Och om du får något med posten och det ser ut som en förfalskning, returnera det genast.

Slutsats

New Balance 550s är en klassisk retrosneaker som är snygg oavsett om du klär upp dig eller klär ner dig. Dessa sneakers är byggda för att hålla länge och finns i en mängd olika färger och stilar, vilket gör dem till ett bra alternativ för sneakerheads av alla typer. Så om du letar efter ett par klassiska sneakers att lägga till i din garderob är New Balance 550s perfekta.