Följande punkter bör du överväga när du väljer ut din nya säng

Inget hem är fulländat utan en säng, och oavsett om du bor i en villa, ett vinterbonat fritidshus eller en lägenhet finns det ingen möbel som är viktigare än sängen. Den ser till så att du kan starta din dag på bästa sätt, och allt du behöver för att få tag på en bra säng är att kika närmare på våra effektiva råd.

Vänd dig till en händig topplista

Vill du få en praktisk överblick av alla de bästa sängarna som finns tillgängliga på marknaden? Oavsett om du har en tajt budget och är ute efter en billig modell eller om du vill slå på stort och satsa på en lyxsäng finns det en variant som gör susen för dig. Topplistor brukar bjuda på en överblick av sängar inom flera olika prisklasser, storlekar, stilar och färger. Här är Kontinentalsängar inte något undantag, utan det blir hur enkelt som helst att få syn på en säng som passar väl i just ditt sovrum.

Är en kontinentalsäng rätt för dig?

En kontinentalsäng ser snygg ut i de flesta sovrummen och är ett utmärkt sängpaket som kommer i flera lager. Den här sängtypen erbjuder dig en äkta hotellkänsla då du både får en resårbotten, en madrass och en bäddmadrass i ett komplett paket. Om du letar efter det bästa av de bästa kommer en kontinentalsäng inte att svika dig.

Är det ytterligare lite lyx som står på menyn? Då kanske du är intresserad av att ta en närmare titt på en ställbar säng. Den här sängtypen gör det möjligt för dig att justera rygg- och fotstöd så att du antingen kan sitta eller ligga i den ställningen som känns rätt för dig. För mer av en klassisk säng som inte kostar skjortan är det ramsängen som kan bli ett passande val, och det är många som tänker på just den här modellen när det hör ordet säng.

När du letar efter en säng till gästrummet

Sist men inte minst ska vi tala lite om en sängmodell som blir lämplig om du ofta har gäster på besök. Vi talar här om bäddsoffan som antingen kan dras nytta av som en soffa eller en säng. Det tar vanligtvis bara några sekunder att göra om möbeln från en soffa till en säng, och utan större ansträngning får du då en extra sovplats som framtida övernattande gäster kommer att älska!