Vilken rullstolsramp ska jag välja?

Funderar du på att skaffa en rullstolsramp till din verksamhet eller till ditt hem? Är du osäker på vilken typ av ramp som är bäst för dig? Att välja rätt rullstolsramp kan vara ganska svårt, speciellt om man aldrig har skaffat sig en tidigare. Här i denna artikel kan du läsa mer om vad du bör tänka på innan du köper en rullstolsramp.

 

Tänk på belastningen

När du ska skaffa en rullstolsramp ska du först och främst tänka på belastningen som den kommer att utsättas för. Om du har en butik som får besök av många kunder varje dag, ska du se till att välja en ramp som klarar av högre belastning. Det kan även vara bra att välja en ramp som är anpassad för både rullatorer, rullstolar och elrullstolar.

Om du ska använda rampen i ditt eget hem, är det inte säkert att du behöver en lika stor och rejäl ramp som de som används på offentliga platser. Då kan det räcka med en lite mindre ramp.

Permanent eller flyttbar ramp?

En annan viktig fråga som du bör ställa dig innan du väljer ramp är om den ska vara flyttbar eller inte. Om det är viktigt för dig att snabbt och enkelt kunna flytta på din ramp, ska du såklart välja en flyttbar ramp. Om du inte behöver flytta på den och vill ha en mer stadig ramp, ska du gå efter ett mer permanent alternativ. Det finns bra alternativ för båda fallen, så välj det alternativ som känns bäst för dig.